PORTFOLIO

Boter bij de Vis is een muzikaal duo en bestaat uit Mariam en Anne-Roos. Mariam Tempelman heeft een diploma Social Work en enige ervaring met het werken in verschillende sociale hulpverleningsinstanties. Anne-Roos van der Meijden heeft een diploma Leraar Basisonderwijs en zit in het tweede jaar van de studie Creative Writing aan de kunstacademie in Arnhem. Allebei hebben we ervaring met muziek componeren, teksten schrijven en optreden.

In november van 2018 ontdekten wij een gezamenlijke passie voor het schrijven van nummers of eigenlijk, voor het verwerken van verhalen van anderen en onszelf in Nederlandstalige liedjes. Sinds die tijd is Boter bij de Vis een groeiend begrip en hebben we al verschillende samenwerkingen gehad met sociale hulpverleningen en veel rake verhalen een muzikaal omhulsel gegeven. Daarnaast schrijven we ook onafhankelijk van organisaties onze eigen nummers, waarbij we onze eigen verhalen raadplegen.

 

Missie

Wij geloven in de kracht van verhalen en hoe ze ons verbinden met elkaar. Die verbindende functie speelt voor ons ook een rol in de muziek. Daarom ervaren we de combinatie verhalen en muziek als ontzettend waardevol. We werken graag samen met sociale hulpverleningsinstanties, omdat we merken dat daar vaak verhalen van hoop, kwetsbaarheid en veerkracht vandaan komen die gehoord moeten worden. We zien steeds weer hoe mensen geraakt worden door alle verhalen die ineens ruimte krijgen.  Wij geloven dat iedereen iets te vertellen heeft en dat er altijd ergens geluisterd wordt. 

Onze missie: Verhalen vertalen in liederen om verbinding tot stand te brengen

Visie

Soms ervaren we zelf een diepe connectie met een lied of een verhaal. Door te groeien in ervaringen, hopen we dat we steeds beter zelf zo'n zielsconnectie teweeg te kunnen brengen bij mensen met onze muziek. We geloven dat een verhaal het beste cadeautje kan zijn dat je iemand kan geven.

 

Onze visie: Muziek kan krachtige connecties met mensen maken en een verhaal is het beste cadeautje dat je iemand kan geven

Bijzonder gewoon

Een voorbeeld van zo'n samenwerking is het project met pleegouder en kunstenares Charissa Bakema. Klik hieronder voor meer informatie: 

'Bijzonder gewoon'

November 2019, Pleegmoeder en theatermaker Charissa Bakema opent haar foto-tentoonstelling waarin het leven van haar pleegzoon centraal staat. 
Wij mogen de verhalen muzikaal ondersteunen met liedjes speciaal geschreven voor dit bijzondere gezin.

 

KU-Bijzonder-Gewoon-915x518.jpg

Expositie: 'Bijzonder Gewoon'

Zullen we samenwerken?

Leuk! We gaan graag nieuwe samenwerkingen en uitdagingen aan. We kunnen bijvoorbeeld een passend lied voor u schrijven. Dat gaat als volgt: u vertelt ons één of meerdere verhalen (over of binnen uw organisatie) en wij schrijven een nummer. We kunnen ook in gesprek gaan om een stem of een verhaal te destilleren en die dan te verwerken in een nummer. We treden ook op!

Als u iets anders voor ogen heeft waar wij u mee van dienst kunnen zijn, neem gerust contact met ons op! Dan kijken we samen voor mogelijkheden.

Mail: boterbijdevismuziek@gmail.com