download.png

over boter bij de vis

Boter bij de Vis heeft humor en tegelijkertijd zit er in haar muziek een diepte die het publiek niet verwacht. Een tweeledigheid die op het eerste gezicht niet harmonieus is en zelfs een beetje wringt. Die dissonantie zit juist ook in het punt dat Boter bij de Vis wil maken: De werkelijkheid is warm en tegelijkertijd pijnlijk.

De muziek van Boter bij de Vis is zowel akoestisch als experimenteel. Er wordt gekeken naar wat een bepaald lied of verhaal nodig heeft. Soms is dat pure eenvoud, op andere momenten is dat extreem her-arrangeren.

Het duo bestaat uit Mariam (1997) en Anne-Roos (1998) die elkaar ontmoet hebben in de muziek.
Muziek is voor hen een vorm van ontsnappen naar een plek waar oordeel er niet meer toe doet.
Boter bij de vis wil met muziek een wereld creëren waar de luisteraar met hen in kan verdwalen.


 

Missie, visie, portfolio enzo

Mariam

Mariam (23) drinkt graag chocolademelk. Ook in de zomer, nou ja, af en toe. Ze smeert niet graag stokbroodjes op verjaardagen en barbecues, want dan moet ze zo lang staan. Als ze niet zeker weet of je je komkommer mét of zonder schil wil eten, dan schilt ze de helft van de komkommer wel en de andere helft niet, zodat je een keuze hebt. Zo is ze dan ook wel weer. Mariam heeft veel interesse in theater. Ze is ook een goede actrice (en ook in te huren! Stuur maar een mailtje! Ze sjeest overal heen met d'r rode bolide.). Daarnaast is ze het muzikale kloppende hart van Boter bij de Vis. Ze drumt, speelt gitaar, ukelele en een beetje piano. Ze heeft een diploma Social Work en daardoor veel affiniteit met hulpverlening. (Ze stelt daardoor ook vaak precies de goede vragen.) 

 

WhatsApp Image 2020-06-04 at 22.33.16.jp
imm034_36A.jpg

Anne-Roos

Anne-Roos (22) is zo'n iemand die chai tea lattes uitprobeert in elk koffietentje waar ze toevallig beland en ook op elke variant wel een mening heeft. Ze woont ze in het werelddorp Scherpenzeel (niet die in Friesland, maar die andere) en daar is ze dan ook nog eens de dorpsdichter van. Momenteel onderzoekt ze de functie van beurtbalkjes en daar hoopt ze binnenkort een gedicht over te schrijven. Oh ja, ze heeft een pabodiploma, maar is intussen een heuse tweedejaars Creative Writing Student aan ArtEZ Arnhem. Als ze haast heeft telt ze hardop de treden van de trappen waar ze afrent. Anne-Roos probeert zichzelf U-bass aan te leren (dat is een basgitaar in de vorm van een ukelele) en als niemand om haar grappen lacht, doet ze het zelf wel. 

"Deze twee meiden zijn zo leuk en zo uniek! Ik hoop dat ze samen nog een mooie muziektheaterweg zullen afleggen."
- Charissa Bakema