download.png

over boter bij de vis

Hallo!
Boter bij de Vis is een kleinkunstduo, splinternieuw en piepjong. Wacht maar, over een tijdje zijn we niet meer weg te denken uit de theaters en als dat gebeurt, kan jij al zeggen dat je ons kende toen we net waren begonnen! Kun je lekker cool doen op feestjes en buurtbarbecues. :)

We zijn momenteel bezig met mooie samenwerkingen met sociale hulpverleningen. Zo hebben we al liedjes geschreven over de verbinding tussen kinderen en ouders in bijzondere relaties (bijvoorbeeld pleegouderschap), die liedjes spelen we tijdens expositie-openingen en boekpresentaties. Momenteel zijn we bezig met een groot project i.s.m. pleegzorg: "Engage the Village"

Ken je dat gevoel dat er iets van binnen gaat tintelen door het verhaal dat muziek vertelt? Wij willen niets liever dan dat soort connecties tot stand brengen. We willen graag nog meer verhalen een stem geven, want een verhaal is het beste cadeau dat je iemand kan geven.

 Boter bij de Vis bestaat uit Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden


 

Missie, visie, portfolio enzo

Mariam

Mariam (23) drinkt graag chocolademelk. Ook in de zomer, nou ja, af en toe. Ze smeert niet graag stokbroodjes op verjaardagen en barbecues, want dan moet ze zo lang staan. Als ze niet zeker weet of je je komkommer mét of zonder schil wil eten, dan schilt ze de helft van de komkommer wel en de andere helft niet, zodat je een keuze hebt. Zo is ze dan ook wel weer. Mariam heeft veel interesse in theater. Ze is ook een goede actrice (en ook in te huren! Stuur maar een mailtje! Ze sjeest overal heen met d'r rode bolide.). Daarnaast is ze het muzikale kloppende hart van Boter bij de Vis. Ze drumt, speelt gitaar, ukelele en een beetje piano. Ze heeft een diploma Social Work en daardoor veel affiniteit met hulpverlening. (Ze stelt daardoor ook vaak precies de goede vragen.) 

 

WhatsApp Image 2020-06-04 at 22.33.16.jp
imm034_36A.jpg

Anne-Roos

Anne-Roos (22) is zo'n iemand die chai tea lattes uitprobeert in elk koffietentje waar ze toevallig beland en ook op elke variant wel een mening heeft. Ze woont ze in het werelddorp Scherpenzeel (niet die in Friesland, maar die andere) en daar is ze dan ook nog eens de dorpsdichter van. Momenteel onderzoekt ze de functie van beurtbalkjes en daar hoopt ze binnenkort een gedicht over te schrijven. Oh ja, ze heeft een pabodiploma, maar is intussen een heuse tweedejaars Creative Writing Student aan ArtEZ Arnhem. Als ze haast heeft telt ze hardop de treden van de trappen waar ze afrent. Anne-Roos probeert zichzelf U-bass aan te leren (dat is een basgitaar in de vorm van een ukelele) en als niemand om haar grappen lacht, doet ze het zelf wel. 

"Deze twee meiden zijn zo leuk en zo uniek! Ik hoop dat ze samen nog een mooie muziektheaterweg zullen afleggen."
- Charissa Bakema