Expositie: 'Bijzonder Gewoon' Emmeloord

November, 2019 - In de kunstuitleen in Emmeloord maken de mensen voor het eerst kennis maken met de expositie​ van pleegmoeder Charissa Bakema. 5 jaar lang legde zij met een gewone mobiele camera haar gezinsleven vast.

Haar pleegzoon, die ze 'de regenboogprins' noemt, inspireerde ons om 3 liedjes te maken die we speelden tijdens deze opening. Inmiddels reist de expositie het land door en spelen wij de liedjes tijdens verschillende bijeenkomsten.

"De fotobeelden met de stories zijn intieme portretten en vertellen een oud verhaal. Een verhaal over liefde en opgroeien en over die super gewone alledaagse dingen waar je meestal niet bij stilstaat, maar die zo waardevol zijn. Zo waardevol dat er liedjes en verhalen over geschreven worden. Verhalen van plezier, verhalen van verdriet, van moeite en van creativiteit. En ze laten zien wat liefde en trouw kan bewerkstelligen in het leven van mensen." 
- Charissa Bakema

Schermafdruk 2020-05-13 10.05.19.png

"Tijdens de opening vertelde Bakema hoe het pleegouderschap van betekenis is voor een kind maar vooral ook hoe het je eigen leven kan verrijken om je open te stellen voor een kind."

"Bij de opening was er muziek van het duo Boter bij de Vis. In hun zelfgeschreven nummers bezongen zij hoe een pleegkind - in dit geval de 'Regenboogprins' - met zijn visie op het leven je hart kan raken."